Sodelavci župnijske Karitas delujemo na območju naših združenih župnij: Šoštanj, Bele Vode, Zavodnje. Prostovoljcev – sodelavcev nas je 11, pri delitvi hrane pa si pridobimo dodatno pomoč.

Ob torkih od 17,00 do 18,00 ure dežuramo v Mihaelovem domu, kjer smo na voljo ljudem v stiski, ki potrebujejo materialno pomoč ali pa samo pogovor. V prostorih pri Mihaelovem domu imamo lepo urejene skladiščne prostore, kjer prvi torek v mesecu zbiramo in delimo oblačila (predvsem otroška), obutev, posteljnino – pač, kar darujejo župljani.

Rednih prejemnikov pomoči imamo 150, polovico je starejših z nizko pokojnino, ali celo brez, polovico je družin z šoloobveznimi in predšolskimi otroki. Ljudje potrebujejo hitro pomoč ob morebitnih požarih, poplavah, ob bolezni ali celo smrti družinskega člana – pomagamo, če le pride vest do nas. Pomagamo jim s hrano iz »evropske pomoči«. S sredstvi, ki jih darujete vi pa v sodelovanju s Škofijsko Karitas pripravimo Božične , Velikonočne pakete in pakete šolskih potrebščin za šolarje. Nekaj sredstev si pridobimo s prodajo sveč pred praznikom Vseh svetih.

Prosimo vas, da se ozrete v okolico, morda je prav blizu vas kdo, ki ne ve za nas, morda mu je nerodno – pa je še kako potreben pomoči. Sporočite nam – povežite nas.

Zahvaljujemo se vsem, ki darujete; viške pridelkov z vaših kmetij – krompir, čebulo, mast, ocvirke… , pa tudi denarne darove. HVALA!

Delite prispevek s prijatelji!