Pred skoraj 10. leti je v našem župnijskem pastoralnem svetu vzniknila pobuda, da bi našo vero udejanjili tudi preko pomoči starejšim. Tako je nastala najprej manjša, kmalu zatem pa že kar številna skupina žena, ki obiskujemo stanovalce Zimzelena – bližnjega doma starostnikov v Topolšici.

Imenujemo se Veronike. S svojimi dejanji skušamo posnemati čutečo Veroniko, ki je na križevem potu s potnim prtom skušala lajšati Kristusovo trpljenje. Obiskujemo predvsem starostnike, ki nimajo veliko svojcev. Praviloma je to ob torkih popoldne, če pa ne gre drugače, pa tudi na kak drug dan. Naša srečanja so vedno prisrčna in običajno s strani starostnikov z veliko hvaležnostjo sprejeta.

Občasno se srečamo tudi Veronike med seboj , obvezno pa v adventnem in postnem času, ko imamo v domski kapeli duhovno srečanje z domačim kaplanom. V naši skupini je sedaj tudi molitvena skupina, ki s stanovalci dvakrat mesečno moli. V zadnjem času se nam je pridružilo že nekaj Simonov, ki ravno tako vsak po svoje pripomorejo k lepšemu življenju naših starostnikov.

Če bi se tudi vi želeli pridružiti naši skupini, pokličite Jano 041 627 926.